Historie Trojského pivovaru

Nejdřív pivovar, pak komunitní prostor a od roku 2022 cyklistická prodejna. Nechte se krátce provést historií Trojského pivovaru a jeho areálu.

První zmínka

1685

První zmínka

Trojský pivovar byl vybudován současně jako nedaleká stavba Trojského zámku. Původní záměr si pivovar udržel téměř až do konce 19. století. Tehdy se mohl chlubit moderním provozem s parním pohonem a s produkcí téměř 11 tisíc hektolitrů piva se v roce 1885 řadil mezi největší pivovary v Česku.

Komunitní prostor

1928

Komunitní prostor

Během své historie bývalý pivovar několikrát změnil své využití, jedno mu ale po celou dobu zůstalo společné, a to jeho komunitní charakter. Areál bývalého pivovaru vždy sloužil jako místo pro setkávání obyvatel Troje a konání akcí různého charakteru třeba jako sokolské slavnosti v roce 1928. 

Art & Food ZOOna

2018

Art & Food ZOOna

Od roku 2018 venkovní prostory areálu o celkové rozloze téměř 2000 m² sloužily jako výstavní a prodejní plocha pod záštitou Art & Food ZOOny. Budova bývalého pivovaru byla veřejnosti nepřístupná.

Rekonstrukce pivovaru

2022

Rekonstrukce pivovaru

Hlavní budova pivovaru v přední části areálu, která původně sloužila jako varna, humna a sladovnická půda, podstoupila rozsáhlou rekonstrukci se záměrem přestavby na cyklistou prodejnu. Vysoká fabrická okna, cihlové zdi a dřevěné trámy byly záměrně zachovány s cílem zanechat prostoru jeho původní industriální charakter.

Otevření prodejny Kolovna

2022

Otevření prodejny Kolovna

V areálu byla otevřena specializovaná prodejna Kolovna nabízející cyklistické, outdoorové a fashion vybavení. Prodejna disponuje profesionálně vybaveným servisem, půjčovnou horských a městských kol a elektrokol a zimní půjčovnou běžek. 

Areál TROYA

2024

Areál TROYA

Areál s rozsáhlým venkovním prostorem a specializovanou cyklistickou prodejnou nyní nabízí místo k odpočinku a zábavě v industriální prostředí nejen nadšeným cyklistům, ale hlavně rodinám s dětmi a místním obyvatelům Troji.

Objevte kouzlo nového prostoru TROYA

Netradiční vnitřní prostory v kombinaci s rozsáhlým venkovní areálem industriálního charakteru, kde na vás dýchne původní atmosféra z dob Trojského pivovaru. Ideální místo pro firemní akci, lokální trh, výstavu nebo workshop.

Areál měl odjakživa komunitní charakter a sloužil jako místo k setkávání obyvatel Troji. Naší ambicí je vdechnout areálu nový život a pokračovat v historické tradici budování komunitního života v srdci Troji. Součástí areálu je specializovaná cyklistická prodejna Kolovna, půjčovna kol a lyžařského vybavení, parkovací a dobíjecí stanice pro elektrokola a parkoviště pro zákazníky.

Do areálu taktéž můžete přijít posedět na čepované pivo z Vinohradského pivovaru a dopřát si skvělé občerstvení. Díky večernímu osvětlení působí bývalá budova trojského pivovaru zcela majestátně. Jak s oblibou říkají naši zákazníci, místo má svůj osobitý charakter. Během akce zde jednoduše ztratíte pojem o čase a zapomenete, že jste téměř v centru města.

Máte zájem o pronájem venkovního areálu?